Home  >  Gezond barbecuen

Een goede bereiding met gezond barbecuen.

Een goede bereiding is essentieel voor een gezonde barbecue. Het vlees dient gaar te zijn, maar niet zwart van buiten. Van binnen moet het vlees ook voldoende verwarmd zijn geweest voor het zal worden opgediend. Zwart vlees kan beter meteen worden weggegooid gezien het erg ongezond is. Bovendien smaakt vlees met een goede bereiding vele malen beter. Kies daarom voor gezond barbecuen met variatie.

De goede barbecue, zorgt voor gezond barbecuen

De keuze van het type barbecue is van invloed op een gezonde bereiding. Door de regulering van temperatuur van de gas en elektrische barbecue kan beter gekeken worden naar de garing van het vlees. Ook is het gebruik van kolen, door de aanwezige stoffen in de kolen en de minder goed regelbare temperatuur ongezonder. Bij een dergelijke barbecue zal aanbranden en het niet goed gaar zijn van de binnenkant vaker voorkomen. Let hier op want gezond barbecuen is belangrijk!

Zorg voor afwisseling en voor gezond barbecuen

Het eten van heel veel vlees is ongezond. Toch is hier prima mee om te gaan. Vis van de barbecue bijvoorbeeld kan heerlijk zijn. Ook het bereiden van voldoende groenten in bijvoorbeeld een salade of als bijgerecht bij het vlees kan een ware verrijking zijn en het is nog gezond ook. Met de hoeveelheid vet hoeft minder rekening te worden gehouden, gezien de barbecue, mits niet voorzien van een bakplaat veel van het aanwezige vet zal verbranden. Je hebt gezond barbecuen zelf in de hand.

Regelmaat van barbecuen

Wanneer men rekening houdt met variatie en het gebruik van voldoende groenten, hoeft barbecuen met een hoge frequentie geen enkel probleem te zijn. Zo zorg je dus voor gezond barbecuen. Zo lang men maar afwisselt is er niets aan de hand. Let er wel op dat het eten voldoende gaar is en niet is aangebakken. Indien dit vaak het geval is, kan regelmatig barbecueën wel erg ongezond zijn.

Een schone barbecue zorgt voor gezonde barbecuen

Een schone barbecue oogt niet alleen smakelijker, het eten wat er vanaf komt is het ook! Een goed schoongemaakt rooster voorkomt aanbakken en is hygiënischer dan een rooster in slechte staat van onderhoud. Gezond barbecuen begint bij een goede schoonmaakbeurt.Ook is bekend of er mankementen zijn aan de anti aanbaklaag wanneer goed onderhoud wordt verricht, vanwege het feit dat men tijdens het schoonmaken alle onderdelen goed bekijkt.