Home  >  Bbq tips

Bbq tips voor de locatie

De locatiekeuze voor een geslaagde barbecue is afhankelijk van een aantal zaken. Je dient rekening te houden met de benodigde ruimte afhankelijk van het aantal gasten. Daarnaast is rekening houden met het weer voor een geslaagde avond of middag erg belangrijk. Zo zijn er nog meer bbq tips. Zorg dat je bij regen de materialen en de gasten van een droog onderkomen voorziet. Indien er twijfels zijn over de temperatuur, regel dan tijdig een geschikte terraskachel of heater.

Bbq tips over de benodigdheden

Op de eerste plaats is een goede barbecue belangrijk. De barbecue zorgt immers dat het vlees goed zal worden gegaard, maar er zijn nog meer bbq tips. Vlees van goede kwaliteit is erg belangrijk, samen met attributen om het te bereiden zoals een goede tang, vorken en prikkers. Ook dient er gezorgd te worden voor bestek en servies, salades, sauzen, dranken en andere zaken die nodig zijn om je barbecue te laten slagen.

Vooraf te regelen

Ook vooraf moet er van alles worden geregeld. Een aantal bbq tips voor je op een rijtje. Om de barbecue goed te laten verlopen zijn er een aantal zaken die vooraf goed geregeld moeten zijn. De locatie dient te zijn ingericht. De barbecue moet voorzien zijn van voldoende gas of kolen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de barbecue. Ook is goede afspraken maken met de gasten erg belangrijk, zodat bekend is hoeveel personen er komen en hoe laat.

Omgaan met het vlees en de materialen

Het goed garen van vlees en het goed onderhouden van de barbecue is erg belangrijk. Weer een bbq tip! Voorkom verkoling, gezien dit erg ongezond is. Let erop dat de bbq niet te heet is, waardoor het vlees van buiten al klaar of zelfs aangebrand is, terwijl de binnenkant nog niet voldoende van warmte is voorzien. Een te lage temperatuur kan ervoor zorgen dat, naast het feit dat de bereiding erg lang duurt, het vlees droog zal worden. Na de barbecue is het zaak om alle gebruikte materialen goed schoon te maken voor een volgend gebruik.

Het bedienen van de gasten

Vaak bakt men zijn of haar eigen vlees. Dit is gezellig en leuk. Maar een goede bbq tip is, een kok. Een barbecue kan ook voorzien zijn van een kok, die elke gast voorziet van het vlees waar zijn of haar keuze op is gevallen. Ook dranken en sauzen kunnen hieraan worden toegevoegd. Het is maar net wat de insteek van de barbecueavond of middag is.

Het goed opbergen van de materialen

Het is belangrijk om de materialen schoon op te bergen. Dit voorkomt teleurstelling bij een volgend gebruik. Let ook goed op zaken die gevaarlijk kunnen zijn. De bbq tip is: Sla een gasfles bijvoorbeeld niet op, op een plek waar het heet kan worden, zoals in de zon of in een tuinhuis. Indien er gebruik is gemaakt van een houtskool barbecue, let er dan goed op dat de gebruikte kolen niet nog gloeien wanneer ze worden weggegooid. Dit voorkomt brand.