Home  >  Bbq recepten

Bbq recepten met vlees

Vlees is verkrijgbaar is verschillende vormen, soorten en kwaliteit standaarden. Laat de voorkeur vooral uitgaan naar een kwalitatief goed stuk vlees, wat, zeker wanneer het bereid zal worden voor meerdere gasten, in het algemeen goed in de smaak zal vallen. Mals vlees, gevogelte en een goede marinade zullen vaak worden voorzien van de nodige complimenten, zeker wanneer ze op de bbq worden klaargemaakt. Er zijn genoeg bbq recepten online te verkrijgen.

Visrecepten voor op de bbq

Bij de bereiding van vis is vaak een pan of een andere vorm van verpakking nodig om het voorkomen van uitdroging en het verrijken van de smaak door middel van kruiden mogelijk te maken. Let erop dat dit vaak extra ruimte en materialen kost. Kies voor een goed stuk vis en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden om de smaak ervan te verrijken. Ook bbq recepten met vis kun je online vinden of in de kookboeken van de bbq.

Verpakte- en stoomrecepten

Ook voor deze bbq recepten geldt, welke in de regel vaak groenten of aardappelen bevatten, dat ze bij de bereiding vaak extra plaats vergen. Let erop dat de bereiding ervan, of liever gezegd het opdienen ervan, gelijktijdig plaats kan vinden met het bijbehorende eten zoals de vis of het vlees. Het toevoegen van een stoomrecept zoals een lekker stuk groente, kan een verrijking zijn van het gerecht.

Het gebruik van sauzen

Zorg dat er voldoende kennis is van de mogelijkheid van het toedienen van sauzen die bij de te bereiden producten horen. Niet elke saus is overal voor geschikt, zeker niet tijdens een bbq. Hierover is voldoende informatie te vinden op het internet. Vaak is het een goede keuze om de saus alleen als suggestie mee te nemen, en degene die het bord krijgt voorgeschoteld zelf te laten kiezen. Een goede bbq maaltijd bereid je immers op je eigen bord. Bij een bbq recept vind je vaak ook tips voor een goede saus.

Kies een bijpassende drank

In de regel geldt dat witte wijn bij vis hoort en rode bij vlees. Dit is echter niet altijd het geval. Bij bepaalde soorten gevogelte kan zowel witte als rode wijn worden geserveerd. Dit geldt voor meerdere producten. Let er vooraf op wát je gaat serveren en welke drank daarbij past. Uiteraard is een assortiment aan frisdranken en gegiste drank zoals bier vaak een goede smaakmaker. Kies daarom een barbecue recept waarbij je drank past die je het gekozen of kies de drank pas wanneer je een bbq recept hebt gekozen.

De bereiding

Houdt vooral rekening met alle te gebruiken bbq recepten. Indien je verschillende soorten bereidingen moet toepassen, let dan goed op de benodigde ruimte, de attributen die ervoor nodig zijn en de duur van de bereiding zodat alles op zijn plek valt en op het juiste moment geserveerd kan worden.