Home  >  Bbq kopen

Soorten barbecues, welke bbq kopen?

Er zijn verschillende soorten barbecues, met elk zijn voor en nadelen. Welke bbq moet je nu kopen? Om te beginnen is er de traditionele houtskool barbecue. Het voordeel is de kenmerkende houtgeur en smaak bij het gebruik van houtskool. Het nadeel is dat deze versie wat ongezonder is en meer opruimwerk met zich meebrengt. Dan zijn er nog de elektrische en de gasbarbecue. Beiden zijn schoon in hun bereiding en gemakkelijk schoon op te bergen. Het nadeel van een gasbarbecue is dat er altijd gezorgd moet zijn voor voldoende gas. Het nadeel van de elektrische variant is dat deze behoorlijk wat stroom kost.

Afmetingen van een barbecue

Let bij een bbq kopen ook goed op de afmetingen. In 99 procent van de tijd is de barbecue opgeborgen en kan deze in de weg staan. Zorg dus dat de barbecue goed te herbergen is. Koop ook geen te kleine, gezien er dan te weinig plaats is voor het bereiden van eten. Neem in de afweging mee hoeveel gasten er gemiddeld ongeveer bij de barbecue aanwezig zijn en wat er op de barbecue bereid gaat worden.

Gemak van gebruik van de bbq

Indien de barbecue niet teveel tijd en moeite mag kosten en goed reguleerbaar moet zijn, dan is de keuze voor een gas- of elektrische barbecue een goede. Indien het traditionele gevoel aanwezig moet zijn en de barbecue echt voor de gezelligheid is, kan een houtskool barbecue een goede keuze zijn. Let bij deze afweging ook op het onderhoud en het extra werk wat het model van keuze met zich meebrengt. Een bbq kopen is zo gemakkelijk nog niet.

De bereiding van het eten

De traditionele houtskool barbecue geeft de echte barbecuesmaak aan het eten mee. Niet elk soort eten is hier even geschikt voor. Bij een gas of elektrische barbecue is deze beperking niet aanwezig. Ook is een traditionele houtskool barbecue wat ongezonder door het verkolingsproces en de stoffen die in de kolen aanwezig zijn. Een gas en elektrische barbecue zijn ook beter reguleerbaar in temperatuur, wat de bereiding ten goede komt. Welke bbq ga jij kopen?

Het onderhoud

Elke barbecue moet goed onderhouden worden, echter de ene soort heeft wat meer zorg nodig dan de andere. Zorg ervoor dat je bij aanschaf een exemplaar koopt met een kwalitatief goed rooster. Dit voorkomt verkoling en aanbakken van het vlees. Ook zijn kwalitatief goede roosters gemakkelijker schoon te maken en gaan ze veel langer mee. Een bbq kopen is niet makkelijk, goed advies inwinnen is belangrijk!

Maak een afweging bij een bbq kopen

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, maar let vooral op welk type barbecue het meest geschikt is voor de gewenste manier van barbecueën. De benodigde tijd voor het opzetten en verwarmen, de manier van bereiding van het eten, het onderhoud en de benodigde ruimte spelen een belangrijke rol. Kies voor de meest passende barbecue, afhankelijk van de wens. Laat je goed adviseren bij een bbq kopen en neem de tijd om een goede keuze te maken.